Ruszyła ZWIERZowa Akcja Kastracja!

Ruszyły zgłoszenia do ZWIERZowej Akcji Kastracja!

Ograniczaj z nami bezdomność wśród zwierząt! Dołącz do ZWIERZOWEJ AKCJI KASTRACJA!

Zapraszamy lokalne organizacje pozarządowe, grupy nieformalne oraz samodzielnych działaczy i aktywistów, chcących realnie przeciwdziałać bezdomności zwierząt w swojej gminie do udziału w projekcie ZWIERZOWA AKCJA KASTRACJA!

Działasz na rzecz ograniczenia zjawiska bezdomności zwierząt? Chcesz mieć wpływ na zmianę w swojej gminie lub najbliższej okolicy? Rozumiesz dlaczego znakowanie zwierząt właścicielskich i ich kastracja to najlepszy sposób na zwalczenie ich bezdomność? Przyłącz się do ZWIERZOWEJ AKCJI KASTRACJI!

ZWIERZowa Akcja Kastracja! ma na celu inicjowanie w gminach akcji i programów kastracji zwierząt właścicielskich i kotów wolno żyjących. Opiera się na założeniu, że jedynym humanitarnym i skutecznych sposobem na zwalczenie bezdomności zwierząt jest wprowadzenie powszechnej kastracji zwierząt właścicielskich, bezdomnych i kotów wolno żyjących oraz znakowanie ich.

Każda Organizacja i Osoba Współpracująca wskaże dwie lub trzy gminy, z którymi nawiąże kontakt w celu wypromowania powszechnego znakowania zwierząt i ich kastracji. Każdej z gmin, która przeznaczy na znakowanie i kastrację zwierząt co najmniej 4 000 zł, Fundacja ZWIERZ przekaże drugie 4 000 zł.

Przedstawiciele Organizacji i Osoby Współpracujące wezmą udział w cyklu szkoleń online „Profesjonalne i skuteczne działanie na rzecz kastracji i trwałego znakowania zwierząt przebywających pod opieką mieszkańców gminy oraz kastracji kotów wolno żyjących”.

Szczegółowe zasady działania, opis szkoleń oraz regulamin projektu dostępne są na stronie:

Rekrutacja do projektu prowadzona jest online za pośrednictwem formularza na stronie. Na zgłoszenia czekamy do 5 września 2020 r.