Stań się bohaterem ZWIERZa, zorganizuj projekt,

Zwolnieni z teorii dla zwierząt

Łączymy siły by zwalczać bezdomność zwierząt

Razem z firmą Auto Partner SA jesteśmy partnerami w Ogólnopolskiej Olimpiadzie Projektów Społecznych – Zwolnieni z Teorii, dzięki której młodzi ludzie realizują własne projekty społeczne oraz zdobywają międzynarodowe certyfikaty.

Z naszym wsparciem w edycji 2019/2020 uczniowie i studenci mogą zorganizować projekty zwalczające bezdomność zwierząt i nauczyć się efektywnego planowania.

Czym są Zwolnieni z Teorii?

To największa w Polsce olimpiada projektów społecznych. W jej ramach uczniowie i studenci tworzą zespół projektowy i wymyślają pomysł, który poprawi ich otoczenie i pomoże innym. Korzystając ze wskazówek na platformie i wsparcia mentorów oraz partnerów programu realizują swój projekt, dzięki czemu zdobywają praktyczną wiedzę i umiejętności. Na koniec każdy finalista otrzymuje międzynarodowy certyfikat z zarządzania stworzony z Project Management Institute R.E.P.

Dlaczego temat zwalczania bezdomności zwierząt?

Zjawisko bezdomności zwierząt jest stale rosnącym problemem. Ciężko oszacować ile dokładnie jest w Polsce bezdomnych zwierząt, jednak w samych schroniskach na adopcję czeka ponad 180 000 zwierząt. System opieki nad bezdomnymi zwierzętami jest nieskuteczny. Z roku na rok pochłania większe środki finansowe, a ilość bezdomnych zwierząt i schronisk wzrasta. Problemu nie rozwiąże umieszczanie ich w coraz większej ilości schronisk. Dlatego podejmujemy się działań edukacyjnych, wzbudzamy empatię i wrażliwość adopcyjną oraz wspieramy działania interwencyjne skierowane do cierpiących zwierząt.

Eksperci biznesu i fundacji wspólnie na rzecz zwalczania bezdomności zwierząt.

W ramach programu wsparcie otrzymają projekty społeczne inicjowane przez młodzież w całej Polsce, których tematyka poświęcona jest zwalczaniu bezdomności zwierząt. Łącząc ekspertów z zakresu biznesu i zarządzania projektami z firmy Auto Partner wraz ze specjalistami współpracującymi z Fundacją Zwierz będziemy merytorycznie wspierać realizowane projekty by ich efekty były jeszcze bardziej skuteczne. Dla uczestników programu przygotowaliśmy cykl webinariów – szkoleń online oraz spotkanie w naszej siedzibie.

Łączymy siły. Dzięki temu wspieramy rozwój młodzieży w obszarze zarządzania i pracy projektowej i wspólnie z nimi zmieniamy na lepszy świat zwierząt.

Szczegóły naszego programu dostępne są na stronie: PROGRAM ZWIERZ i AUTO PARTNER

Więcej o olimpiadzie Zwolnieni z Teorii możesz przeczytać na: ZWOLNIENI Z TEORII

Stań się bohaterem ZWIERZa, zorganizuj projekt,