Przygarnij szczęście

Przygarnij szczęście – to akcja Fundacji ZWIERZ kierująca uwagę na odpowiedzialną adopcję zwierząt w Polsce. Zachęca do przygarnięcia szczęścia – bezdomnego zwierzaka.

Zwracamy uwagę, że adopcja psa czy kota, musi być podjęta z pełną odpowiedzialnością i świadomością tego jakie obowiązki bierzemy na siebie taką decyzją. Przyjęcie pod swój dach nowego członka rodziny, to decyzja na wiele lat – jak małżeństwo.

Sama mam psa ze schroniska, który ma dwa lata i myślę, że to najlepsza decyzja jaką w życiu mogłam podjąć. Psy bardzo potrzebują naszej miłości i oddają ją po stokroć. – aktorka Joanna Osyda.

Odtwórz wideo

Matylda, w której rolę wcieliła się Joanna Osyda, znalazła swoje szczęście i podjęła jedną z najważniejszych decyzji w swoim życiu. Związała się na stałe, na poważnie i to w obecności urzędnika, granego przez Mirosława Neinerta – aktora, dyrektora Teatru Korez. W spocie zobaczyć można także filmowy debiut Spinera, bezdomnego psa, który od kilku lat czeka na adopcję w pszczyńskim ośrodku dla bezdomnych zwierząt.

Spiner przebywa w ośrodku w okolicach Pszczyny, gdzie jest uczony życia. Trafił do Fundacji z takiego przytuliska, gdzie przebywał kilka lat. Bardzo się tam frustrował zamknięciem w kojcu i brakiem spacerów. Obecnie jest psiakiem już prawie w pełni ułożonym i czeka na swoją szansę, na swój dom, na swoich ludzi. – Aleksandra Gruszczyńska Fundacja „Zwierzęca Arkadia”